Drs. A.M.M. van Montfort

Welkom op mijn website!Ik ben Anneke van Montfort, geboren en getogen in Utrecht. Kleuterschool, lagere school, middelbare school, universiteit, alles speelde zich daar af. Rond mijn dertigste ben ik naar het zuiden verhuisd. Twee jaar heb ik in Eindhoven gewoond, voor de rest in Limburg. 
Ik heb er goed kunnen aarden, waarschijnlijk ook doordat mijn ouders allebei uit Limburg kwamen.

Van jongs af aan voelde ik me betrokken bij het wel een wee van anderen. Als mensen het moeilijk hadden, wilde ik helpen. In de bus en op allerlei andere plaatsen kreeg ik levensgeschiedenissen van onbekenden te horen. Ik stond daarvoor open en vond het boeiend.

Ik ging psychologie studeren in mijn geboortestad. Machtig interessant vond ik het. Het is voor mij belangrijk, dat de methodes die ik gebruik wortelen in de psychologie. Ik ben en blijf immers psycholoog.

Over mijn visie kan ik kort zijn. Ieder mens heeft talenten. Ik geloof erin dat het benutten van je talenten je gelukkig maakt. De Amerikaanse psycholoog Abraham Maslow drukte het zo uit: ‘Wat de mens kan zijn moet hij ook zijn.’ Ik maak ervan: ‘Word wie je kunt zijn.’ Overwin de barrières die je tegenhouden; barrières als onzekerheid of verlegenheid, die vaak hun wortels hebben in het verleden/ de opvoeding.

Mijn missie bestaat eruit om mensen een stapje verder te brengen in hun persoonlijke ontwikkeling.
Communicatie en het door mij ontwikkelde Positieve Selftalk Programma worden in beeld gebracht
(zie Presentaties)
Je kunt je testen hoe reeel je denkt (zie Reeel denken en download » Zelfonderzoek uit RET- jezelf)
Tips voor coaches en counsellors (zie Presentaties)
Als extra's:
Mont-Fort,Training & advies, Praktijk voor Counselling en communicatie, is 27 april 1998 opgericht en
gevestigd in Melick (L). Mijn cliënten ontvang ik in het Gezondheidscentrum Honné, Van Horneplein 3, in Horn.         

Psycholoog én registercounsellor

Ik ben aan de Universiteit van Utrecht afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog.Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Verder ben ik aangesloten bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling en Coaching ABvC®) en ingeschreven in bij het RBCZ (Register van Beroepsbeoefenaren van Complementaire Zorg).

Vóór de oprichting van mijn bureau heb ik gewerkt bij: de Vereniging van Patiënten/ Consumentenorganisaties in Limburg, het Steunpunt Zelfzorg Limburg, de Stichting Provinciaal Emancipatiewerk Limburg, Symbiose, de Vrouw en Werkwinkel Noord- en Midden Limburg en het Steunpunt Vrouw en Werk Zuid-Limburg.

Een terugblik


Vijfentwintig jaar geleden werkte ik bij SPEL (Stichting  Provinciaal Emancipatiewerk Limburg). Ik kreeg daar de opdracht om een training te ontwikkelen ter ondersteuning van begeleidsters van vrouwengroepen. Deze training heb ik een aantal keer gegeven. Daarna kwam de Weerter Vrouwenraad met de vraag of ik een communicatietraining wilde geven. Hier sprong ik meteen op in. Ik had immers al het nodige materiaal op de plank liggen. Uit deze training is weer de training ‘Bewust communiceren’ ontstaan. Die ben ik in eigen beheer gaan geven. Ik begon mijn eigen praktijk: Mont-Fort, Training & advies. Dit is nu inmiddels 20 jaar geleden. De training Bewust communiceren is in het totaal een keer of vijftig van start gegaan.

Waarschijnlijk ben ik een pionier geweest op het gebied van communicatietrainingen.

In diezelfde tijd  volgden er een presentatietraining in samenwerking met Ton Konings, dramadocent; de training Persoonlijke ontwikkeling en Ontspanning, samen met Tanja Thuijs, yogadocente;  diverse workshops o.a. over kernkwaliteiten en subpersoonlijkheden samen met de psycholoog Clemens Dresselaars.
Tot slot heb ik acht keer een coachopleiding verzorgd voor  de academie voor Counselling en Coaching.

Daarnaast ben ik begin 2000 gestart met één op één gesprekken. Dit vond en vind ik heel geweldig omdat je dan nog meer de diepte in kunt gaan. De laatste zes jaar is hier steeds meer de nadruk op komen te liggen. Na een HBO opleiding afgerond te hebben op mijn 60e kon ik me officieel counsellor noemen. Hierdoor worden mijn gesprekken, bij aanvullende verzekering, deels vergoed door de ziektekostenverzekeraar.
Eldra, Ittervoort.
Groba, Ittervoort.
Euramax, Roermond.
Gemeente Beek
Ciba Specialty Chemicals, Maastricht.
Laurentiusziekenhuis, Roermond.
Openbare Bibliotheek, Weert.
Sekisui Alveo te Roermond.
Symbiose, Sittard.
Trento Engineering Services, Sittard.
Vixia, Sittard.
Westrom, Roermond
Mont-Fort,Training & advies heeft o.a. gewerkt voor:
Privacy Policy   /  Website: Barbara Vaessen
Mont-Fort, Training & advies © Copyright 2017 - Alle Rechten  Voorbehouden