Hoogsensitiviteit

Je krijgt de cliënten die bij je passen.
Welnu: veel van mijn cliënten blijken hoogsensitief te zijn.  Deze eigenschap bezit ik zelf ook. Hoogsensitiviteit biedt veel voordelen, maar kan lastig zijn als je er niet goed mee om weet te gaan. De mooie dingen van het leven beleef je intens. Je bent in staat tot diepe contacten. Daar staat tegenover dat het je snel te veel wordt doordat je overprikkeld raakt. Jij je snel aangevallen voelt en moeite met veranderingen hebt.
Ik heb uitgekeken naar het boek van Elke van Hoof ‘Hoogsensitiviteit’. Zij is klinisch psycholoog en professor in de medische en gezondheidszorgpsychologie aan de Vrije Universiteit Brussel.  Eindelijk dit onderwerp eens wetenschappelijk belicht, ontdaan van allerlei mythes.

Kenmerken van hoogsensitiviteit zijn volgens haar: inlevingsvermogen, agressie, emotionaliteit, opgewonden gedrag bij een positieve gebeurtenis, moeite met verandering, zich snel afgewezen voelen, moeite met lawaai en hang naar rechtvaardigheid.

Voor een uitgebreidere beschrijving: Hoogsensitief Elke van Hoof Kenmerken

Dit traject bestaat uit drie fases:
Website: Barbara Vaessen
Mont-Fort, Training & advies © Copyright 2017 - Alle Rechten  Voorbehouden

Feest der herkenning . Je bent  niet gek, alleen anders. 1 op de 5  mensen is trouwens zoals jij, namelijk hoogsensitief.
Ontdekken van de kracht van hoogsensitiviteit.
Omgaan met de negatieve aspecten van hoogsensitiviteit.
Het traject ‘Hoogsensitiviteit’ bestaat uit 5 gesprekken van 1 uur.

Bij aanvullende verzekering is er sprake van gedeeltelijke vergoeding door de ziektekostenverzekeraars.